Djursjukgymnast - Kristinelunds Häst o Hund Rehab Bild norsvensken Brasse, West Highland White Terrier Sally och Maud
Djursjukgymnast - Kristinelunds Häst o Hund Rehab Bild norsvensken Brasse, West Highland White Terrier Sally och Maudstartsida
gymnastik,friskvård
djursjukgymnastik
om mig
kurser
kontakt
länkar
Sjukgymnastik för djur

Att avsluta ett hårt sjukgymnastikpass ned stretching är skönt, vad gör sjukgymnasten efteråt?

Kristinelunds häst och hund rehab

har långvarig erfarenhet av sjukgymnastik för hästar och hundar. Det är vår
huvudverksamhet.

Sjukgymnastik, Friskvård
Vi har också erfarenhet av habilitering av barn och ungdom samt erfarenhet som ledare för Friskis&Svettis.Se mer under gymnastik,friskvård.

Nya lagen - djurhälsovård
Riksdagen fattade en ny lag som träder i kraft vid årsskiftet 2009/2010. Lagen syftar till att en god och säker vård av djur och en god djurhälsa uppnås.
Alla som jobbar med djur och har motsvarande utbildning för människor kan med komplementerande utbildning bli godkända inom djurhälsovård. Vi leg. sjukgymnaster har en övergångsperiod om 2 år för att komplettera vår kunskap så att vi uppfyller villkoren för att bli godkända inom djurhälsovård. Eller om vi har erforderlig utbildning redan kan vi ansöka om dispens direkt för godkännande.

Yrkesgrupper som berörs av den nya lagen är
- leg. veterinärer,
- leg. djursjukskötare, och
ett antal humanmedicinska utbildningar,
- leg. tandläkare,
- leg. sjuksköterska,
- leg. sjukgymnast,
vilka godkänns inom djurhälsovård efter kompletterande utbildning, samt
- hovslagare.

Leg. sjukgymnaster godkända inom djurhälsovård har i stort samma uppgifter som en leg. sjukgymnast för människor, men skall bl.a. känna de olika djurslagens anatomi och rörelsemönster samt känna till djurskyddslagarna.

Enda skillnaden mot tidigare är att nu får vi eget ansvar, precis som vi har som leg. sjukgymnaster, och har rätt att under ansvar delegera uppgifter till annan personal godkänd inom djurhälsovård.

Här finns för er som vill se vad som gäller för olika yrkesgrupper.

Du som anlitar en personal godkänd inom djurhälsovård skall veta att den personal du anlitar har ansvar för vad han gör, vilket alternativmedicinare av olika kategorier inte behöver ha.

Se därför till att du från första januari 2012 alltid anlitar en leg. sjukgymnast godkänd inom djurhälsovård om du värnar om ditt djur.

copyright © 2005-2009 All rights reserved. kristinelundhastohund@hotmail.com


Luleå tekniska universitet (LTU) har startat världsunik kurs i akupunktur på djur, enligt västerländsk metod läs mer eller se film. Denna metod är godkänd av socialstyrelsen 1984 och 1993 för bl.a. smärt-
behandling på människor. Kristinelunds Häst & Hund Rehab deltar i kursen och kan därför inte ta emot patienter v11 och v21.