-->
Djursjukgymnast - Kristinelunds Häst o Hund Rehab Bild norsvensken Brasse, West Highland White Terrier Sally och Maudinfo,aktuellt
startsida
gymnastik,friskvård
djursjukgymnastik
om mig
kurser
kontakt
länkar

Nyheter, aktuellt, info

Aku-punktur
2010-06-24
Se vår nya sida om Aku-punktur.
Du hittar den under djursjukgymnastik - beh.metoder - aku-punktur.

2010-06-19
Har nu fått mina kurser godkända i Akupunktur. Det är Grundkurser och Fördjupningskurser för Häst och Hund, se "om mig" "utbildning"

Jag blir klar med mina Akupunktur kurser på Luleå tekniska högskola v 21.
2010-05-20
Det innebär att jag gärna kommer och föresläser om akupunktur och när den skall användas, funktioner och effekter hos hästar eller hundar. Fast jag kommer inte att ha tid förrän efter vecka 22.
Nu är det klart - Godkänd av jordbruksverket
2010-04-15
Min nya titel är Legitimerad sjukgymnast godkänd för arbete inom djurens hälso- och sjukvård!!
Artikel i RST Travsport
Maud har blivit intervjuad av RST Travsport- "Artikeln är hämtad från tidningen RST Travsport nr 1, 2010. Text Adre Reportage och Information".Se artikeln här.
Maud är med i vårdhundskolans register
Maud och medarbetare är omnämnda på Vårdhundskolans registersida där projekt vårdhund i tiohundra omnämnes.


Stimpengar
2010-03-08
Vi är glada för vi har fått s.k. Stimulanspengar från tiohundranämnden för att tillsammans med patienter/brukare, vårdhundsförare och vårdpersonal remittera, planera, genomföra och utvärdera projekt vårdhund i Tiohundra.

Akupunktur
2010-03-10
Vid Luleå tekniska gymnasium går just nu kurs i akupunktur för hund och häst. Detta är första gången kurs ges för häst och hund. Det är västerländsk akupunktur och ger goda kunskaper om akupunktur punkter för vanliga husdjur. Vi kan använda akupunktur på djur med vår utbildning till sjukgymnast. Jag har sett flera mycket goda resultat när jag behandlat djur. Kommer att kännas bra att ha speciell utbildning för djur.
VEPRA
2010-03-01
Jag är medlem av
VEPRA Veterinary European Physical Therapy and Rehabilitation Association
Trevliga inlägg på nätet
2010-02-26
Vi blir mycket glada när vi läser era bloggar, t.ex. inlägget hos Häverö BK 19 februari inlägg nr 296 av Liselotte . Sådana inlägg hjälper oss att fortsätta med vårt ofta tunga arbete med mycket dubbelarbete.
Utbildning till leg sjukgymnast godkänd inom djurens hälso- och sjukvård
2010-02-25
Det är många som söker efter utbildning till djursjukgymnast eller hundsjukgymnast.

Vi vill bara hjälpa er med att tala om att man kan inte studera till djursjukgymnast för närvarande.

Se den nya lagen via vår länk dokument Någon direkt utbildning till djursjukgymnast (eller leg. sjukgymnast godkänd att arbeta inom djurens hälso- och sjukvård som den riktiga titeln är) finns inte.
Jordbruksdepartementet har gett SLU i uppdrag att ta fram utbildningsplan och examinationskrav. Vi har inte sett till något sådan men däremot har man tagit fram utbildningsplan för djursjukskötare.

Den nya lagen säger att man som leg. sjukgymnast kan få dispens som leg. sjukgymnast godkänd inom djurhälsovård
när man fått godkänt sina kundskaper hos jordbruksverket och ev gjort vissa ytterligare kurser.

Hundsjukgymnast kan man inte bli, den nya lagen anser att man ska ha kunskaper inom häst, hund och katt, för att bli godkänd inom djurhälsovård. Du som är leg.sjukgymnast och hundfysioterapeut måste bevisa dina kunskaper för hund, häst OCH katt för att få dispens hos jordbruksverket.

copyright © 2005-2009 All rights reserved. kristinelundhastohund@hotmail.com